Team Racing

Racing Ruokintaopas

Ravivalmentaja Seppo Suuronen

Ravivalmentaja Seppo Suuronen seisoo hevosen vieressä

Juvalainen Seppo Suuronen on kokenut raviurheilija, hevoskasvattaja ja kuninkuusravikilpailija. Hän valmensi aikoinaan Patrikin neljään peräkkäiseen kuninkuuteen ja Villihotin Teivon kuninkaaksi vuonna 2011. Vuonna 2005 tallin suomenhevoset Artture ja Cordiitta voittivat rodun merkittävimmät ikäluokkakilpailut Kriteriumin ja Derbyn. Vuonna 2017 Seppo Suuronen valittiin Vuoden suomenhevoskasvattajaksi.

Muun muassa Ravikuninkuuksia, Kriterium- ja Derbyvoittoja saavuttanut Seppo Suuronen panostaa valmennukseen ja hevosten ruokintaan. ”Tallimme valmennettavien hevosten määrä on yhteensä 40 hevosta. Kalusto on suomenhevospainoitteinen, lämminveristen osuus on 15 hevosta.”

Seppo Suurosen mukaan kova valmennustyö ja kilpailutus edellyttää rehuiltakin paljon. Korsirehuna on  tarjolla latokuivattua kuivaa heinää lähes rajoituksetta. ”Olemme käyttäneet Racing-rehuja ja kauraa kilpahevosten väkirehuina yhtä kauan kuin olen toiminut ammattivalmentajana. Racing Speedpower täydentää kauran hyvin, ja siitä saa lisäenergiaa.”

”Siitostammoile ja varsoille annetaan samaa kuivaa heinää kuin kilpahevosille. Lisäksi ne saavat kauraa, Racing Proteinia ja Hevosten Mineral Plus -kivennäistä. Kesäisin tammoille ja varsoille viedään laitumellekin täydennystä, jos nurmen kasvu hiipuu.”