Team Racing

Racing Ruokintaopas

Ranch Kelly

Ranch Kelly on kaksinkertainen ME-tamma, joka pitää hallussaan myös tammojen SE-aikoja 1600, 2100, 2600 ja 3100 metrillä. Kelly oli ikäluokan kärkihevosia jo 3- ja 4-vuotiaana, mutta nousi Suomen terävimmälle huipulle 10-vuotiaana Anne Luttisen valmentamana. Tuossa iässä valtaosa lämminverihevosista on jo jättänyt kilpauransa ja parhaat siirtyneet siitokseen.Ruotsissa Kelly ravasi upeasti EM-hopealle. Pariisin kuuluisalta Vincennesin radalta tuomisina oli komea voitto. Suurin täyttymys tuli kuitenkin kotimaassa, Suur-Hollola-ajon voitto 2018, joka sykähdytti koko Suomen ravikansaa. Kellyn kilpaura päättyi kesällä 2019 ja tamma astutettiin oriilla Maharajah. Ravigaalassa 2020 Kelly nostettiin Tähtien Talliin.

Kellyn arki sujuu nykyään muuten samoissa merkeissä kuin ennenkin, vain treenilenkit ja kilpailut ovat taaksejäänyttä elämää. Kisakuntoa ajettiin rauhassa alas ja vähitellen se hoksasi itsekin, että nyt otetaan iisimmin. Hienossa kunnossa se on edelleen ja maha on pyöristynyt somasti. Tuleva jälkeläinen pitää välillä aikamoista rumbaa ja sitä taitaa Kelly ihmetellä välillä itsekin, kertoo Anne Luttinen.

Kelly tarjosi hienoja hetkiä meille monille sen kilpailu-uran aikana. Meille se on edelleen tärkeä kaveri ja mielenkiintoista on ollut seurata sen elämän uutta vaihetta. Toivotaan, että kesään mennessä saamme nähdä kuningattaren jälkeläisen kirmaavan laitumilla emänsä jalan jälkiä seuraten, kertoo omistaja Anne Luttinen.