Team Racing

Racing Ruokintaopas

Eeva Kotisaari

Eeva Kotisaari on vuonna 2008 syntynyt poniraviohjastaja Pyhännältä Pohjois-Pohjanmaalta. Eeva valmentaa omaa shetlanninponiaan Koskenkukan Frodoa. Eevan uran tähtihetki oli vuonna 2022 Suomen edustaminen Tanskan Charlottelundissa järjestetyissä raviponien Pohjoismaiden Mestaruuskilpailuissa missä hänen omistamansa, valmentamansa ja ohjastamansa poni Koskenkukan Frodo saavutti A-ponien Pohjoismaiden mestaruus hopeaa. Vuonna 2023 Koskenkukan Frodo voitti kotiratansa Oulun Äimäraution rataliigan vuoden voitokkaimpana ponina. Kausi 2023 oli tilastojen valossa Eevan ja Frodon paras kausi tähän saakka. Statistiikka 14 startista oli 5-4-1 eli sijaprosentti oli uskomaton 71%.

Eeva Kotisaari ponin vieressä.

Päivittäisessä arjessa Eevan kotitallilla luotetaan Racing-rehuihin. Rehuna Eevan ponilla on käytössä Racing Selected. Herkkävatsaisen Frodo-ponin suolistoa tasapainottaa päivittäisessä käytössä oleva Racing LactoBac. Lisäksi ruokintaa täydentää Racing Mineral Plus, Racing Easy Pro sekä Racing Greenline. Eevan perheellä on Piippolassa sijaitsevassa tallissaan myös kolme suomenhevosravuria. Myös hevosten ruokinnassa luotetaan Racing-rehuihin. 

Eeva osallistuu päivittäin myös hevosten valmentamiseen ja hoitamiseen poninsa treenaamisen ohella. Kärryillä ajamisen lisäksi Eeva panostaa monté-ratsastukseen. Eevan valmentajana ja mentorina montéssa toimii Sanna Riikonen. Tavoitteena Eevalla on suorittaa C- sekä monté -ajolupa heti kun ikä riittää. 

Tulevaisuuden haaveena on ura monteohjastajana ja mahdollisesti myös kilpailu ja työskentely ravihevosten parissa ulkomailla.

Kuvat: Antti Kinnunen