Eeva Kotisaari

Eeva Kotisaari on vuonna 2008 syntynyt poniraviohjastaja Pyhännältä Pohjois-Pohjanmaalta. Eeva valmentaa kahta omaa shetlanninponiaan ja toimii lisäksi lainaohjastajana raveissa muiden valmentamille poneille. Eevan uran tähtihetki oli Suomen edustaminen Tanskan Charlottelundissa järjestetyissä raviponien Pohjoismaiden Mestaruuskilpailuissa missä hänen omistamansa, valmentamansa ja ohjastamansa poni Koskenkukan Frodo saavutti A-ponien Pohjoismaiden mestaruus hopeaa.

Kuten päivittäisessä arjessa niin myös pitkällä ulkomaan kilpailumatkalla luotettiin Racing-rehuihin. Poni joi koko matkan hyvin Racing Mash ja Greenline seoksesta tehtyä juomaa. Rehuina Eevan poneilla ovat käytössä Racing Selected sekä nuoremmalla ponilla Junior Pro. Herkkävatsaisen Frodo-ponin suolistoa tasapainottaa päivittäisessä käytössä oleva Racing LactoBac. Eevan perheellä on Piippolassa sijaitsevassa tallissaan myös kaksi suomenhevosravuria. Kuten ponien niin myös hevosten ruokinnassa luotetaan Racing-rehuihin.

Eeva osallistuu päivittäin myös hevosten valmentamiseen ja hoitamiseen poniensa treenaamisen ohella. Kärryillä ajamisen lisäksi Eeva panostaa monté-ratsastukseen. Eevan valmentajana ja mentorina montéssa toimii Sanna Riikonen. Tavoitteena Eevalla on suorittaa C- sekä monté -ajolupa heti kun ikä riittää.

Tulevaisuuden haaveena siintää ammatti ravihevosten parissa ja mahdollisesti työskentely ulkomailla.

 

Kuvat: Antti Kinnunen