Team Racing

Racing Ruokintaopas

Pakkanen Racing Stable

Ari-Pekka Pakkanen
Aripekka Pakkanen.

Aripekka Pakkanen toimii jo kolmatta vuosikymmentä ammattiravivalmentajana. Viime vuosina pääpaino on ollut erityisesti nuorissa hevosissa ja ikäluokkakilpailuissa, joista onkin onnistuttu niittämään menestystä molemmin puolin Pohjanlahtea. Jyväskylästä lähtöisin oleva ravivalmentaja toimii tällä hetkellä Ypäjän Hevosopiston ammattivalmentajana osa-aikaisesti. Hevosten pariin AP päätyi jo koulupoikana Jyväskylässä. Raviurheilu veti puoleensa ja aikansa hevosenhoitajana toimittuaan hänestä tuli valmentaja.

Hevosten kanssa toimiminen on kulkenut myös suvussa, sillä Aripekan tytär Etta on myös vahvasti mukana valmennustoiminnassa. Etta Pakkanen valmentaa ravihevosia Ylöjärvellä perinteikkäällä Hopeatien tilalla. Etta aloitti itsenäisen valmennustoiminnan ammattilisenssillä vuonna 2022. Toiminta on laajentunut pikkuhiljaa täyteen mitoitukseensa. Hevosmäärä pidetään rajallisena, jotta valmentaja itse saa huolehdittua kaikesta hevosiin liittyvästä. Toiminnan keskiössä ovat loistavan kilpailumenestyksen tavoittelun lisäksi yksilöllisyys ja hyvinvoiva hevonen.

Etta Pakkanen hevosen selässä
Etta Pakkanen. Kuva Maisa Hyttinen

Aripekka on valmentanut montaa huippuhevosta, ensimmäisenä muistetaan kenties Godis B sekä sen useat menestyneet jälkeläiset kuten Beboper ja Bob Hope. Pakkasen menestyneisiin hevosiin lukeutuvat myös mm. ruuna Air Gunner. Muita Pakkasen tallin huippuhevosia ovat olleet mm. Hotshot Luca (SE,ME) ja Staro Miami. Ypäjällä valmennettavia hevosia on tallissa yli 50.