Team Racing

Racing Ruokintaopas

Hummala Wellness

Hummala Wellness on syksyllä 2020 avattu ravi- ja ratsuhevosten kuntoutuskeskus Forssassa. Hummalassa tarjotaan ammattitaidolla toteutettuja yksilöllisiä kuntoutuspalveluita alan parhailla kuntoutuslaitteilla. Hummalan ammattitaidosta vastaavat omistajat ja yrittäjät Krista Kupiainen ja Matti Hiukka.

Vaikka Krista löysi itsensä hevosen selästä jo kymmenen vuotiaana, hän tiesi pian, että hänen kutsumuksensa oli nimenomaan hevosten hoidon parissa.Tärkeä harrastus muuttui äkkiä ammatiksi, kun Krista alkoi työskentelemään hevosenhoitajana kansainvälisesti menestyneiden ratsastajien parissa sekä Suomessa että ulkomailla. Tehokkuuden ja maalaisjärjen Krista omaksui ravipuolelta. Kilpahevosten parissa työskentely oli rankkaa, mutta erittäin antoisaa. Pitkät päivät palkittiin erityisesti silloin kun oma hoidokki menestyi radalla. Matkan varrella Krista kävi myös kengityskoulun täydentääkseen omaa osaamistaan. Hummala on Kristalle unelmien täyttymys, sillä nyt hän voi tarjota laadukasta hevosenhoito- ja kuntoutuspalveluita yrittäjänä. Krista vastaa Hummalassa tallista, hevosten päivittäisestä hyvinvoinnista sekä hoitotoimenpiteistä.

Ammattiurheilijana ja -valmentajana 39 vuotta toiminut Matti omistaa vahvan urheilijamentaliteetin. Yli 200 Veikkausliigaottelua ja 2 A-maaottelua pelannut jalkapalloilija ymmärtää kuntoutuksen ja palautumisen merkityksen. Urheilijan arki sai uuden näkökulman Matin siirtyessään valmentajan rooliin vuonna 2005. UEFA A-lisenssin valmentajatutkinto avasi valmentajan ovet useampaan sarjaan, aina Veikkausliigaan asti. Hevoset tulivat Matin arkeen avopuolison myötä, vaikka raviurheilu ja -piirit olivat tulleet hänelle jo aiemmin tutuiksi pelaamisen myötä.

Matti vastaa Hummalan yrityshallinnosta ja tekniikkapuolesta, mutta on vahvasti tukemassa Kristaa hevosten kuntoutuksissa ja tallin päivittäisissä asioissa. Matilla on ravivalmentajan C-lisenssi ja vastaa näin ollen myös Hummalassa ravihevosten valmennuksesta.

Racing-rehut palvelevat monipuolisesti Hummalan asiakkaiden, kuin myös heidän omien hevosten tarpeita ja myös rehujen kotimaisuus on Kristalle ja Matille tärkeä arvo.

Nainen puhdistaa hevosen jalkoja