Team Racing

Racing Ruokintaopas

Eeva-Liisa Penttilä & KS-Talli

”-Kasvatustoiminta vaatii hevosten rehuilta paljon. Siksi KS-Tallilla luotetaan Racing-rehujen laajaan valikoimaan, mistä löytyy laadukkaat tuotteet niin siitosoriiden-, siitostammojen kuin kasvavien varsojenkin tarpeisiin”, toteaa Eeva-Liisa Penttilä.

Eeva-Liisa Penttilä tunnetaan ratsuhevoskasvattajana, joka on ainoana Suomessa kasvattanut 4 jalostukseen hyväksyttyä oria ja pitänyt oriasemaa yli 30 vuotta. Tunnetuimpia kasvatteja on aikansa suosituimpiin siitosoriisiin lukeutunut Königin’s Sohn KS ja sen jalostukseen hyväksytyt, ja GP-areenoillakin menestyneet pojat Königs Kronos KS ja Konstantinos KS. Neljäs jalostukseen hyväksytty ori on Amerikkaan myyty Quillan KS joka ehti vaikuttaa Suomessa 3-kautta siitoksessa.

Kuvassa Eeva-Liisa ja tähtiori Propulsion.

Oriasematoiminta on KS-Tallilla vilkasta! Joka vuosi siittolassa on käytössä useampi jalostusori. KS-Tallilla onkin joka vuosi vaikuttanut Suomen käytetyimmät siitosoriit. Kaudella 2023 asemalla astui myös ravuriori Propulsion joka saavutti heti ensimmäisellä astutuskaudellaan Suomessa suuren suosion. Sen palveluja käytti 202 tammaa! Lämpimän vastaanoton vuoksi Propulsionin omistajatalli, Stall Zet päätti antaa oriin myös kaudella 2024 suomalaisten tammanomistajien käyttöön.  Propulsionin rinnalla kauden 2024 astuu saman tallin omistama jalostusori Hard Livin.

Oriasematoiminnan rinnalla KS-Talli toimii myös siittolana. Tallilla asustaa siitostammoja ja varsoja. Vuosittain syntyy 20-25 varsaa. Varsotuspalvelut on KS-Tallin yksi kysytyimpiä palveluja. KS-Tallilla varsomiset tapahtuvat valvotusti varsomishälyttimien ja valvontakameroiden avulla. Vastasyntyneiden varsojen hoitoon kiinnitetään erityistä huomiota ja kaikista varsoista otetaan vasta-aine määritykset ja suoritetaan tarvittavat toimenpiteet. Eeva-Liisan motto onkin ”-Tasoitusta ei anneta tulevan kilpahevosen elämän ensiaskelilla! Kaikki varsat ansaitsevat elämälleen mahdollisimman hyvän alun”. Myös varsojen jalka-asentoihin ja niiden varhaiseen korjaamiseen kiinnitetään suurta huomiota.

www.kstalli.fi

Facebook: KS-Talli

Kuva: erikaphotography