Team Racing

Racing Ruokintaopas

Vieskerin Virva & Sanna Päivike

Vuoden 2019 ravikuningattaren Vieskerin Virvan valmentajan Sanna Päivike luottaa rehustuksessa Racing-rehuihin. Sanna Päivike on Kankaanpääläinen maanviljelijä ja ravivalmentaja.

Tilan pidon hän aloitti vuonna 2002.  Tilan pellot ovat pääasiassa nurmella ja kauralla. Kasvinviljelyn lisäksi Sanna valmentaa sekä omia että vieraita ravihevosia ja kesäisin on tarjolla varsalaitumia. Valmennuksessa on tällä hetkellä kymmenkunta hevosta. Lisäksi tallissa asuu muutama siitostamma sekä nuoria varsoja.

Hevosia pyritään pitämään mahdollisimman paljon ulkona. Treeniä ja lepoa on jokaisen hevosen tarpeen mukaan. Yksilö ratkaisee. Kuitenkin ajatuksella, että kun töitä tehdään, työ on tehokasta. Mikäli varsa on varhaiskypsä ja kehittyy jo nuorena niin pyritään osallistumaan nuorten hevosten ikäkausilähtöihin.

Sannan valmennusuran parhaimpiin hetkiin kuuluvat mm. Humeetin Pikkupelimanni ja Pikkuprissi voitot vuonna 2002 sekä oman kasvatin Kumen, Tawastjernan muistoajon voitto vuonna 2009. Kumen uran alussa Sanna ajoi myös itse hieman kilpaa ja hienoiksi hetkiksi on täten mieleen jäänyt myös Nuorten Sarjavoitot vuonna 2008. Vuonna 2019 toteutui jokaisen suomenhevosvalmentajan haave kun Vieskerin Virva voitti Lahden Kuninkuusraveissa viimeisen matkan ja samalla tamma myös kruunattiin Ravikuningattareksi. 

Täysrehuna tallilla käytetään Racing Peacemakeria ja jokapäiväisessä käytössä on myös Pellavainen-pellavansiemenrouheRacing Rocky-suolakivet  ovat vapaasti hevosten saatavilla. Kesälaitumilla kivennäisenä on käytössä Racing Mineral. Palautusjuomana käytetään Racing Mash-vettä. 

Kauden päätähtäin on tietysti elokuussa 2020 ravattavissa Seinäjoen kuninkuusraveissa, missä Vieskerin Virva toivon mukaan puolustaa kuningattaren titteliään.

Vieskerin Virva