Stall Blombacke

Team Racingiin kuuluva Stall Blombacke on hevosten valmennus- ja kuntoutustalli. Kaikki hevoset pääsevät osalliseksi eri hoitomuodoista, tavoitteena pitkä ja menestyksekäs kilpailu-ura. Kilpailutoiminta on osa tallin toimintaa. Kaisa Tupamäki-Kukkamon vastuulla on valmennus, kuntoutus ja kilpailutus, puoliso Vesa Kukkamo toteuttaa markkinointia oman leipätyön ohessa.

Puitteet ovat loistavat, Veikan kartanon tallissa Mikkelissä on karsinoita 19 hevoselle. Lisäksi kuntoutuskarsina, jossa annetaan hevosille erilaisia hoitoja. Tarhoja on 15 sekä kaksi pihattoa. Valmennukseen teitä on noin 10 km, käytössä on myös 600 metrin hiittisuora.


-Henkilökuntaa on kaksi vakituista ja kolme kausiapulaista, Kaisa valottaa.

Monipuolinen kuntoutus sisältää useita metodeja. Infrapuna- laitetta käytetään parantamaan aineenvaihduntaa ja edistämään palautumista, eritoten lihasvaivaisille. Vesikävelykonetta käytetään antamaan hevoselle turvallisella tavalla lihastyötä, jossa vesi toimii vastuksena.  Kylmäkompressiolaite on osa kokonaisuutta. Alun perin ihmisille kehitetyn syklisen kylmän ja paineen avulla kiihdytetään hoidettavan alueen aineenvaihduntaa. Akuuttien vammojen hoidossa Game Ready- kylmäkompressio annetaan 2-3 kertaa päivässä. Kaksi vakituista hierojaa käy hoitamassa hevosia viikoittain, hoidon kohteet hierotaan kaksi kertaa kuukaudessa. Tarvittaessa annetaan myös laserhoitoja hieronnan ohessa. Hengitystieinfektioiden hoitoon on höyryhengitin.

-Tekniset välineet ovat apuvälineitä, luonnollinen liikunta on kuntoutumisen A ja O, Kaisa painottaa. Eläinlääkärit ovat tärkeä tekijä kokonaisuudessa, jossa myös eläinlääkäri Antero Tupamäki on hyvä konsultti taustalla. Eläinlääkäri käy säännöllisin välein paikan päällä, tarvittaessa Mikkelin klinikka, Laukaan klinikka ja muut klinikat palvelevat. 

- Racing- yhteistyön myötä käytettävissämme on laaja valikoima rehuja ja lisäravinteita yksilöllisten hoitojen toteuttamiseen, Kaisa kiittää.

Stall Blombacke on suunnitellut tehohoitokuurit eri tyyppisten hevosten ongelma-alueiden yksilölliseen hoitoon. Eri aihealueille, kuten mahan, nivelten, kavioiden hoitoon, anemian hoitoon ja kilpahevosten lihasten hoitoon liittyvät lisäravinteet on yhdistetty teemoittain siten, että ne tehostavat kuntoutusta. Yksi kuntoutuksen läpikäyneistä hevosista on Kartier, joka tuli vakavan jännevamman vuoksi Mikkeliin. Pitkän ja huolellisen kuntoutuksen jälkeen hevonen tuli voittajana radoille, se on palannut tasolleen. Nyt kuntoutuksessa on mm. Kriterium- voittaja Sirukasson, siitosori The Bosses Lindy ja esteratsu Renata

Digi myös valjastettu hevosten kuntouttamiseen ja valmentamiseen. Digi on valjastettu hevosten kuntoutukseen ja valmennukseen. Protreenari-palvelun avulla hevosenomistaja saa seurata hevosensa elämää milloin tahansa ja mistä tahansa. Päivitystä tekevät kaikki tallin henkilökuntaan kuuluvat. Kaikki hevoseen kohdistuvat toiminnot kirjataan ja hevosen historiatiedot pysyvät näin tallessa. 


- Tiedottaminen tehdään avoimesti, palvelu jota teemme, ei ole pelkästään hevosille, vaan myös omistajille, kuvailee Vesa Kukkamo. Perheyritys tarjoaa omistajille, tallikimpoille ja yrityksille myös kokous- ja pitopalveluja. Kokousten, kahvitusten ja ruokailujen ohessa vieraat voivat tutustua talliin, hevosten kuntoutustyöhön ja vaikkapa hypätä hevosten rattaille. 

Kuvat: Kati Sepponen