Racing D-Vimin Oil

Racing D-Vimin Oil on vahva öljymäinen D-vitamiinivalmiste, jolla on helppo täydentää D-vitamiinin saantia. Se sisältää D3-vitamiinia, mikä on rehuihin lisättävän D-vitamiinin yleisin muoto.

D-vitamiini on tärkeä rasvaliukoinen vitamiini, jota tarvitaan mm. kalsiumin tehokkaaseen imeytymiseen. Erityisen tärkeää kalsiumin riittävä imeytyminen on kasvaville varsoille. Vieroitettujen varsojen (odotettu aikuispaino 550 kg) D3-vitamiinisuositus on 5000 – 5500 ky/päivä. Se on selvästi suurempi kuin täysikasvuisten harrastehevosten D3-vitamiinisuositus (3500 – 4500 ky/päivä). Jos varsoille annetaan täysikasvuisille hevosille suunniteltua rehua tai kivennäistä, jää usein D-vitamiinin saanti vajaaksi.

Kalsiumaineenvaihdunnan lisäksi D-vitamiini vaikuttaa myös mm. elimistön vastustuskykyyn eli immuunijärjestelmän toimintaan. 

Kasvit, kuten auringossa kuivunut heinä, sisältää jonkin verran D2-vitamiinia eli ergokalsiferolia. Määrät ovat kuitenkin suhteellisen pieniä.  D-vitamiinia muodostuu myös iholla auringon valon vaikutuksesta. Pimeään talviaikaan jää tämä luonnollisesti muodostuvan D-vitamiinin määrä hyvin matalaksi ja loimien käyttö vähentää sitä edelleen. Tämä kannattaa huomioida myös kesäaikaan esimerkiksi kesäihottumahevosilla, joilla ihottumaloimi peittää ison osan kehon pinta-alasta.

D-vitamiinia on lisätty useimpiin kivennäisvalmisteisiin ja väkirehuseoksiin D3-vitamiinina eli kolekalsiferolina. Maksa muokkaa rehusta saadun D-vitamiinin 25-hydroksikolekalsiferoliksi, joka on elimistössä toimiva D-vitamiinin aktiivinen muoto.

Annos on pieni ja tuote on pakattu kätevään pumppupulloon. Pieni annos sekoittuu helposti väkirehuannokseen. Yksi pumpullinen tarjoaa 800 ky/D3-vitamiinia eli tuote sopii käytettäväksi D3-vitamiinia sisältävän kivennäisen tai väkirehun lisänä. Täsmätuotteella on helppo tasapainottaa ruokintaa juuri tarvittavan vitamiinin osalta ilman vaikutusta muihin ravintoaineisiin.

Tämän tuotteen valmistus on päättynyt. Kts. Racing ADE Vimin Oil 200 ml

Avainlippu
Annostus / päivä
Hevoset 2 pumpullista ( 4 ml )
Siitostammat 2-3 pumpullista ( 4-6 ml )
Vieroitetut varsat  3 pumpullista ( 6 ml )
Ponit 1 pumpullinen ( 2 ml )
Siitosponit 1-2 pumpullista ( 2-4 ml )
Vieroitetut ponivarsat 1-2 pumpullista ( 2-4 ml )

Sekoitetaan rehuannokseen.

Ravintoaineet
  • Tuotekoodi: VIF86136 • Olomuoto: Liuos • Pakkauskoko: 200 ml