Kuningatarkilpailussa tamma oli ensimmäistä kertaa mukana vuonna 2013 Kuopiossa, jossa se kuitenkin hylättiin avausmatkalla. Vuotta myöhemmin Porissa Saaga S voitti avausmatkan, mutta laukkasi maaliin 1 600 metrin kilpailussa. Päätösmatkalla tamma sijoittui toiseksi, joten se olisi ilman mailin kilpailun hylkäystään taistellut jopa kuningattaren tittelistä. Vuoden 2015 kuningatarkilpailussa Joensuussa Saaga S voitti kaikki kolme osalähtöä. Tamma on voittanut kolme peräkkäistä ravikuningatar-kilpailua vuosina 2015, 2016 ja 2017. Kesällä 2019 Saaga siirtyi ansaituille eläkepäiville ja se on tiineenä Ravikuningas Costellosta, kuninkaallisen varsan odotetaan syntyvän kesällä 2020.

Racing-rehut ovat kuuluneet Saagan ruokintaan varsavuosista saakka. Ilkka Pyysalo on ollut tyytyväinen rehuihin ja ne ovat sopineet tammalle hyvin:
"Racing-rehut ovat hyvin maistuvia ja energiatarpeen vaihtelut valmennus- sekä kisakaudella ovat helposti toteutettavissa. Saagan ruokavalion perustana toimii kaura täydennettynä Racing Progressilla tai vaihtoehtoisesti pelkästään Racing Prix. Treenikaudella valkuaislisänä on toiminut Racing Protein ja kilpakaudella käytössä on ollut Racing Speedpower. Vatsantoimintaa ylläpidetään päivittäin Pellavaisella ja tämä näkyy myös karvan kiillossa. Tallimme varsat ruokitaan Racing Junior Prolla, joka on huoleton ja helppo keino taata varsojen tasainen kasvu.”

Lisää Saagan kuulumisia voit lukea Saagan omilta Facebook-sivuilta.

Saaga S

Sulavarakenteinen suomenhevostamma Saaga S (s. 2006) on kolminkertainen ravikuningatar ja lisäksi palkitun dokumenttielokuvan ”Satu suomenhevosesta -Saaga S” -elokuvan päätähti. Dokumenttielokuvan on ohjannut Kai Kuntola.

Saaga S:n tarina on monella tapaa poikkeuksellinen, se päätyi taipalsaarelaiseen Pyysalon perheeseen vuonna 2007. Kun Ilkka ja Milla Pyysalo eivät löytäneet sopivaa hevosta myynti-ilmoituksista, niin he julkaisivat oman ostoilmoituksen, joka yhdisti Saaga S:n ja Pyysalon perheen. Pyysalot ostivat Saaga S:n valokuvan perusteella puolitoistavuotiaana varsana Keminmaasta.

Kilpailemisen Saaga S aloitti keväällä 2011 ja saavutti viisivuotiskautensa kuudessatoista startissa yhteensä kuusi ykkössijaa. Vaikka tamma on menestynyt hyvin on matkaan mahtunut myös vaikeuksia. Vuoden 2011 alku oli laukkojen sävyttämä, vaikka toisessa kilpailusta irtosikin voitto kotiradaltaan Lappeenrannasta. Neljännenkin starttinsa Saaga voitti, mutta kaikki ei juoksun jälkeen mennyt aivan suunnitelmien mukaan. Lähdön jälkeen tamma ei rauhoittunut, vaan juoksi kaviouraa vielä muutamia kierroksia vauhkoontuneena ja sen jälkeen vielä lukuisia kilometrejä verryttelyradalla. Lopussa se vielä riehui ja nousi takajaloilleen, ennen kuin hevonen saatiin riisuttua varusteista ja rauhoittumaan. Saaga S myös jännitti kilpailumatkoja raviradoille, mutta siihen keksittiin oiva ratkaisu hankkimalla matkaseuraksi shetlanninponi Manne. Tammalla myös kiimaongelmat toivat oman haasteensa kilpailemiseen.