Pakkanen Racing Stable

Aripekka Pakkanen toimii jo kolmatta vuosikymmentä ammattiravivalmentajana. Viime vuosina pääpaino on ollut erityisesti nuorissa hevosissa ja ikäluokkakilpailuissa, joista onkin onnistuttu niittämään menestystä molemmin puolin Pohjanlahtea. Jyväskylästä lähtöisin oleva ravivalmentaja toimii tällä hetkellä Ypäjän Hevosopiston ammattivalmentajana. Ennen ypäjäläistymistään Pakkanen piti tallia Ylöjärvellä.

Hevosten pariin AP päätyi jo koulupoikana Jyväskylässä. Raviurheilu veti puoleensa ja aikansa hevosenhoitajana toimittuaan hänestä tuli valmentaja. 

 

Hevosten kanssa toimiminen on kulkenut myös suvussa, sillä Aripekan tytär Etta on myös vahvasti mukana valmennustoiminnassa. Kuva: Maisa Hyttinen

AP on valmentanut montaa huippuhevosta, ensimmäisenä muistetaan kenties Godis B sekä sen useat menestyneet jälkeläiset kuten Beboper ja Bob Hope. Pakkasen menestyneisiin hevosiin lukeutuvat myös mm. ruuna Air Gunner. Muita Pakkasen tallin huippuhevosia ovat olleet mm. Hotshot Luca (SE,ME) ja Staro Miami. Ypäjällä valmennettavia hevosia on tallissa yli 50.