Team Racing

Racing Ruokintaopas

Anssi & Iivari Nurminen

Riihimäeltä kotoisin oleva Anssi aloitti oman valmennustallin pidon keväällä 1988 Loviisan raviradalla työskenneltyään sitä ennen mm. vuosia Pekka Korven alaisuudessa BWT:n valmennuskeskuksessa Vihdin Haimoossa. Myös Mikko Mannisen, Pertti Puikkosen ja Matti Brännaren sekä Seppo Juurisen tallit tulivat tutuiksi ennen Haimoota. Lisäksi Kai Kulhorantaa Anssi pitää yhtenä oppi-isänään.

Anssi Nurminen

Loviisan jälkeen Orimattilan hevoskylän kautta Laukkoon muuttanut ja sen jälkeen Forssan seudulle Iivarin syntymävuonna -94 kotiutunut Anssi on pitkäaikaisimpia Pilvenmäkeläisiä radan historiassa. Mieleenpainuvimmiksi hevosiksi urallaan Anssi mainitsee Black Laukon, Hawk Laukon, Optima Royn, Golda Historyn ja Anya Von Bentzin. Myös Anssin puoliso Mia Uimi on osallistunut ravikilpailuun ohjastajana ja monte-ohjastajana, sekä tytär Nea ohjastajana. Tällä hetkellä Pilvenmäellä noin kahtakymmentä hevosta valmentavalla Anssilla on myös filiaali Ruotsissa, jossa on muutama kilpaileva hevonen Johan Untersteinerilla työskentelevän Iivarin ja hänen kumppaninsa Linda Metsämäen hoivissa.

Vuonna 1994 syntynyt Iivari on ollut luonnollisesti koko elämänsä kosketuksissa hevosiin. Jääkiekkoa nuorempana harrastanut Iivari innostui kuitenkin todenteolla raviurheilijan urasta vasta täysi-ikäisenä. Merkonomin koulutuksen omaava Iivari ajoi ensimmäisen starttinsa Golda Historyllä vuonna 2015. Ensimmäinen voitto tuli seuraavana kesänä Riihimäellä Power Cloud hevosella.

Iivari Nurminen

Kotitallin lisäksi hän on ammentanut oppia Petri Salmelalla sekä Märstassa, että Bodenissa, Mika Haapakankaalla Sundsvallissa, Melkko-Soronen Teamilla Julmyrassa ja tällä hetkellä Johan Untersteinerilla Halmstadissa. Halmstadissa on Iivarilla ja kumppanillaan Linda Metsämäellä vastuullaan myös Lindan omistama ja Anssin lisenssin alla kilpaileva Cookie Girl ja Iivarin henkilökohtainen silmäterä The Revenant.

Iivari on osallistunut Suomessa Salama-Kypärät sarjaan kolmesti ja ollut parhaimmillaan lopputaulukossa 3. Kokelas-ohjastajien EM-hopeamitali vuodelta 2018 kuuluu myös Iivarin ansioluetteloon. Tällä hetkellä suunnitelma on luoda uraa Ruotsissa, mutta myös muidenkin johtavien ravimaiden urheiluun olisi mukava tutustua ja luoda ystävyys- ja yhteistyö suhteita koko raviurheilevaan maailmaan. Tavoitteet on Iivarilla edetä uralla mahdollisimman korkealle ja oppia kokonaisvaltaisesti hevosista ja hevosurheilusta kaikilla osa-alueillaan mahdollisimman paljon ravit kuitenkin pääpainona. Iivari haluaa kaikessa toiminnassaan olla myös edustuskelpoinen suomalainen edustaja hevosurheilulle maailmalla.

Nurmisten tallilla on jo vuosia käytetty Racing tuotteita tyytyväisinä ja hevoset voivat erittäin hyvin.