Elmo Jankari

Elmo Jankari on syntynyt 1992 Suomen Turussa. Ratsastuksen aakkoset hän oppi 9-vuotiaana turkulaisessa Metsäkylän ratsastuskeskuksessa. Uran alkuajan valmentajana toimi Maria Möller. Nykyisin hänen valmentajina toimivat Frank Ostholt ja liittovalmentaja Piia Pantsu.

Kansainvälisiä kokemuksia Elmo lähti tavoittelemaan kunnianhimoisesti Saksasta 2009, jolloin hän muutti Dirk Schraden tallille töihin sekä valmentautumaan että kilpailemaan. Saksassa vietetyn vuoden jälkeen hän vaihtoi Ruotsiin Piia Pantsun ja Fredrik Jönssonin talliin töihin. Ylioppilaskirjoitusten jälkeen keväällä 2012 Elmo muutti Saksaan Warendorfiin, jossa hän treenasi ja työskenteli Frank Ostholtin ja Sara Algotsson-Ostholtin tallilla, Saksan ratsastusolympiakomitean, DOKR:n valmennuskeskuksessa.

Asepalvelus Lahden urheilujoukoissa alkoi lokakuussa 2012 ja päättyi keväällä 2013. Samana keväänä Elmo muutti yhdessä Sanna Siltakorven kanssa Saksaan. He pitävät yhdessä valmennustallia Warendorfissa.

Jankari voitti historiallisesti kenttäratsastuksen nuorten Euroopan mestaruuden 2013 Jardyssä hevosella Duchess Désirée. Lisäksi hän on kilpaillut SM- ja PM-kilpailuissa menestyksekkäästi sekä osallistunut nuorten hevosten MM-kilpailuihin. Kaudella 2014 hän edusti Suomea Duchess Désiréellä Normandian MM-kilpailuissa ja vuonna 2015 Skotlannin EM-kilpailuissa. Vuonna 2016 Jankari kilpaili Rio de Janeiron kesäolympialaisissa ja sijoittui 31:nneksi.

Jankarin avopuoliso Sanna Siltakorpi on myös kenttäratsastaja, ja heillä on yhdessä ratsastustalli Siltakorpi-Jankari Eventing. Heidän valmentajanaan toimii kenttäratsastuksen olympiavoittaja Frank Ostholt. Pariskunta asuu ja valmentautuu Saksassa, Warendorfissa.

Arvokilpailumenestys

2017 EM Strzegom, Puola, nimettiin joukkueeseen, mutta estyi osallistumasta hevosen loukkaannuttua lievästi

2016 Olympialaiset, Rio de Janeiro Duchess Désirée 31.

2015 EM-kilpailut, Blair Castle, Iso-Britannia Duchess Désirée 37.

2014 MM-kilpailut, Caen, Normandia, keskeytti maastossa, Duchess Désirée

2013 Nuorten Euroopan mestaruus Jardy, Ranska, Duchess Désirée