Team E-P Mäkinen

Erkki-Pekka Mäkinen on menestynyt ravivalmentaja ja -ohjastaja sekä ravitallin omistaja Teiskosta. E-P ja hänen puolisonsa Ilona pitävät Kivirannan tilaa Tampereen Teiskossa. Erkki-Pekka Mäkinen on ehkä hieman erilainen hevosmies, sillä hän on mm. levyttänyt räppiä ja laulanut tv:ssä 24 tuntia karaokea Antero Mertarannan isännöimässä Ennätystehdas-ohjelmassa. Hänet tunnetaan suorapuheisena ja värikkäänä ravimiehenä. E-P on menestynyt hienosti ja osannut valmentaa hevosensa huippusuorituksiin, hän on voittanut mm. Vermon valmentajaliigan vuonna 2015 (32 voitolla).

E-P:n ja Ilonan tallin tämän hetken ehdoton tähti on Graceful Swamp eli ”Sämpylä”, joka on todellinen Mäkisen löytö. E-P osti sen Ypäjän varsahuutokaupasta edulliseen 2 550 euron hintaan. Varsassa E-P oli kiinnittänyt huomionsa sen hienoihin liikkeisiin ja hyvään sukuun. Ori on herättänyt jo kiinnostusta USA:ta ja Ranskaa myöten. Graceful Swampin meno oli kolmevuotiskaudella aivan hurjaa, se voitti 15 lähtöä vuonna 2018 (mm. 3-vuotiaiden oriiden ja ruunien Kasvattajakruunun finaalin). Kaksivuotiskaudella EP ajoi starteissa itse, mutta kolmevuotiskaudella ohjaksissa on ollut luottokuski Ari Moilanen. Graceful Swamp pitää hallussaan Suomen ennätystä sekä 2- että 3-vuotiaiden tilastoissa.

Team Mäkinen luottaa Racingin rehuihin. Racingin rehut ovat monipuolisesti käytössä Erkki-Pekka Mäkisen valmennustallissa. Kauran ohella käytetään Racing Selectediä, Speedpoweria ja Junior Pro:ta. Nämä maistuvat hyvin kaikille ja hevosten mahat ovat olleet kunnossa. Tänä talvena alettiin antamaan proteiinilisää varsojen lisäksi myös vanhemmille kilpahevosille ja uutena lisänä otettiin käyttöön Racing D-Vimin Oil. Lisäksi käytössä ovat myös Racing Natural E -vitamiini ja Racing Electrolyte ja Recovery.

Kilpailutuloksista näkee, että myös ruokinnassa on osuttu oikeaan. Menestystä ovat tuoneet nuoret lahjakkaat Graceful Swamp ja Vixpress Li. Näiden lisäksi hyvin ovat pärjänneet Al E.Gador Zet, Fast Time, Rosi's Rodrigo ja Global Option. Erkki-Pekka Mäkinen suosittelee Racingin rehuja kilpahevosen ruokinnassa pitkän kokemuksen pohjalta.